ADVIES

Mocht je aanvullende vragen hebben omtrent het bekleden, de materialen of andere gerelateerde onderwerpen neem dan gerust contact op voor advies. Veel van de meest gestelde vragen tref je hier op deze pagina. Staat jouw vraag er niet tussen, stuur dan een bericht via het contactformulier  of wanneer je liever direct contact hebt kun je bellen met 06-53969003

Hoe bestel ik mijn drumbekleding?

Nadat je een finish hebt uitgezocht stuur je een mail naar info@drumcompany.nl of je stuurt een bericht vanaf de site (direct contact). Ik beantwoord de mail normaal gesproken binnen 24 uur. In mijn reactie staat vervolgens een prijs voor de gekozen finish. Deze prijs is afhankelijk van de gekozen materialen en de ketelmaten (vermeld in je mail de omtrek en diepte van de te bekleden ketels). Wanneer je akkoord gaat met de prijsopgave (en de betaling is voldaan) wordt jouw bestelling verwerkt en ontvang je maximaal binnen 4 werkdagen het materiaal in huis.  DrumCompany werkt uitsluitend met PostNL voor de verzendingen. 

Ik woon in het buitenland. Kan ik drumbekleding bestellen?
Bestellingen van drummers uit het buitenland kunnen worden verwerkt. Houd rekening met een langere verwerkingstijd en hogere verzendkosten.
Ik heb een bestaande drumkit waarvan ik één of meerdere ketels opnieuw wil bekleden, is dit mogelijk?
Bestaande bekleding “matchen” met een nieuwe finish is een erg lastige, zo niet onhaalbare, klus. Veelal verschilt de nieuwe finish erg van de bestaande bekleding (kleur, materiaal en samenstelling finish) en is het sterk de vraag of het resultaat uiteindelijk positief is. DrumCompany wil best meewerken aan een dergelijke zoektocht maar de ervaring leert dat het nooit echt een succes wordt. Het komt vaak voor dat een drummer na de zoektocht alsnog voor de resterende ketels (voorzien van de bestaande bekleding) bekleding bestelt. Om teleurstellingen te voorkomen wijst DrumCompany soms het verzoek tot “matchen”af of is het volledig voor risico van koper.
Hoe monteer ik de bekleding?
De bekleding kan op twee manieren worden aangebracht op de ketel. In de eerste plaats kun je werken met een strook dubbelzijdig tape. De tape houdt de bekleding op zijn plek en de later gemonteerde hardware (spanbokken) doen de rest. Bijkomend voordeel; je kunt later je originele bekleding/lak zonder beschadigingen weer gebruiken. Als tweede optie kun je de bekleding verlijmen op de ketel. Informeer bij de bouwmarkt welke lijn je gebruiken kunt. Dit hangt af van de ondergrond (ketel) en het materiaal waarmee je gaat bekleden.
Hoe bekleed ik een ketel?
Demonteer de hardware (spanbokken en tomhouder). Verwijder desgewenst de originele bekleding (geen aanrader) en reinig de ketel grondig. Tip: wanneer je de hardware wilt reinigen doe dit dan wanneer ze nog op de ketel zitten. Plak vanaf onderkant ketel naar bovenkant ketel een strook dubbelzijdig tape ten hoogte van een rij spanbokken. Plak vervolgens de bekleding halverwege de strook tape en trek de bekleding strak rond de ketel. Het uiteinde van je bekleding “valt” op het restant dubbelzijdig tape. Wanneer je de overlap precies onder een rij spanbokken laat vallen zie je na afloop nauwelijks een naad. Luchtgaten en merkbadges kunnen nu worden uitgesneden met een scherp stanley mes. Gaten voor de hardware kun je eveneens met een mes doorprikken. Eventueel kun je de luchtgaten uitboren en nieuwe aanschaffen die je na het bekleden aanbrengt. Uiteraard kun je ook jouw merkbadges voorzichtig verwijderen en later op nieuw aanbrengen.
Hoeveel bekleding gebruik je per ketel?
Wanneer je jouw maten doorgeeft van de ketels bereken ik nauwkeurig hoeveel bekleding je nodig hebt. De bekleding wordt geleverd op een rol en laat zich zeer eenvoudig verwerken (snijden of knippen). Vouw simpelweg een strook bekleding rond de ketel en houdt rekening met een kleine overlap. Vervolgens snijd of knip je de bekleding op maat.
Hoe bekleed ik de hoops van mijn bassdrum?
De hoops (spanranden) van de bass kun je bekleden door stroken bekleding op de randen aan te brengen. Heb je houten (gelakte) spanranden dan kun je binnenzijde en buitenzijde bekleden. Eventueel is blank schuren van de binnenzijde van de spanrand een optie. Sommige drummers kiezen ervoor om de hoops in een bijpassende kleur te spuiten en alleen de buitenrand te voor zien van bekleding.
Heeft de bekleding invloed op de klank van mijn drums?
Nee. Door een laag bekleding op de ketel aan te brengen zal dit niet van invloed zijn op de klank van je drumkit. Wel is het belangrijk de bekleding strak om de ketel aan te brengen.
Gaat de bekleding lang mee?
De bekleding is opgewassen tegen een stootje en gaat bij normaal gebruik jaren mee. Uiteraard dien je voorzichtig te zijn met het vervoeren van je drumkit. Een set koffers of hoezen verlengt de levensduur van je bekleding.
Kan ik een nabestelling plaatsen?
Uiteraard kun je nabestellen maar hieraan zijn enkele risico´s verbonden. Materiaal en de kleur kunnen bij een nabestelling afwijken van het eerder bestelde materiaal. DrumCompany is hiervoor niet aansprakelijk te stellen.
Kan ik een bestelling omruilen?
DrumCompany is een initiatief van drummers voor drummers en is dus geen winkel of bedrijf. Leveringsvoorwaarden zijn niet van toepassing en een bestelling kan daardoor niet worden omgeruild. Ook is het niet mogelijk om de bekleding terug te sturen en geld terug te ontvangen.
Kan DrumCompany mijn ketels bekleden?
Aangezien het bekleden door velen als een zeer eenvoudige klus wordt gezien kiest DrumCompany ervoor om enkel als leverancier op te treden. Natuurlijk is DrumCompany bereikbaar als het gaat om hulp bij bekleden of vragen hieromtrent.